• Frida

Kan vi stoppa klimatförändringen?

I dagens Helsingin Sanomat (20.1) finns en artikel om hur Finland blir koldioxidneutralt år 2035 och vilket arbete det kommer att krävas av oss alla fram till dess. I artikeln står det klart att förändringar krävs på alla håll i samhället och att vi tillsammans måste se till att minska på utsläppen då det kommer till hur vi rör oss, vad vi konsumerar och vad vi äter.


Det fina (och samtidigt skrämmande) med artikeln är att den slår fast att det är följande riksdag och regering som kommer få mandatet ifall Finland lyckas bromsa klimatförändringen eller inte. Artikeln är dock positiv och menar att vi kommer lyckas välja in riksdagsledamöter som tar den globala uppvärmningen på allvar, och som faktist vill prioritera Finlands ansvar i frågan och jag hoppas såklart att det skall bli verklighet.


Just nu har vi ännu möjligheten att begränsa den globala uppvärmningen till under 1,5°C. Om 10-20 år har vi inte längre den möjligheten. Som Greta Thunberg säger "Klimatförändringen är den största och mest komplexa frågan vår värld står inför. Samtidigt är lösningen så enkel att t.o.m. en femåring förstår den, d.v.s. att minska på utsläppen".


Jag rekommenderar starkt att ni läser artikeln som hittas här: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005970372.html
22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla